TAITEILIJASEURA ESITTELYSSÄ: ARS NOVA RY

S creatives 2021: Mari Liimatainen osallistavan teoksensa "Sanaryijy" äärellä. Kuva: Veera Kolehmainen
S creatives 2021: Mari Liimatainen osallistavan teoksensa "Sanaryijy" äärellä. Kuva: Veera Kolehmainen
S creatives 2021: Jarmo Vellonen prosessitaiteensa äärellä Savonlinnan Nälkälinnanmäellä. Kuva: Veera Kolehmainen
S creatives 2021: Jarmo Vellonen prosessitaiteensa äärellä Savonlinnan Nälkälinnanmäellä. Kuva: Veera Kolehmainen

Vuonna 1967 perustettu Ars Nova ry toimii Itä-Suomen ja Etelä-Savon alueella kotipaikkanaan Savonlinna. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kuvataiteen ammattilaisia, järjestää taidenäyttelyitä sekä kehittää ja syventää taideharrastusta ja taiteen ymmärtämistä paikkakunnalla. Jäseniä yhdistyksellä on 65.

Näyttelytoiminta on yhdistyksen toiminnan ydintä. Seuran jurytetty vuosinäyttely järjestetään joka toinen vuosi Riihisaaren Maakuntamuseossa ja joka toinen vuosi vaihtuvassa paikassa. Vuoden 2021 Tulevaisuuden jälkeen -vuosinäyttelyyn on avoin haku kaikille taiteilijoille marraskuussa. Vuosinäyttelyn lisäksi jäsenille järjestetään teemallisia näyttelyitä mahdollisuuksien mukaan. 

Kesällä 2021 Ars Nova ry on ollut vahvasti mukana luomassa uutta S creatives – Savonlinna Art & Design festival -taidetapahtumaa paikkakunnalle. Seura toteutti tapahtumaan mm. Näkevän mieli -taidenäyttelyn sekä elähdytti kaupunkiympäristöä kutsutaiteilijoiden teoksilla, joita saapuivat tekemään Mari Liimatainen sekä Jarmo Vellonen.  

ARS NOVA RY

Jäsenmäärä: 65 (2021)
Perustamisvuosi: 1967

Kotisivut
Facebook

Taiteilijaseura esittelyssä -juttusarja esittelee Suomen Kuvataidejärjestöjen Liiton jäsenjärjestöjä. Liiton jäsenistöön kuuluu kymmeniä vuosia toimineita, asemansa vakiinnuttaneita vahvoja ja aktiivisia yhdistyksiä. Mukana on myös useita nuoria yhdistyksiä, joiden toiminta-alue ja kulttuurinen merkitys kuvataiteen kentän aktiivisina ja kriittisinä uudistajina on huomattavasti jäsenmääräänsä suurempi. Taiteilijaseurojen toiminta on merkittävää niin alueellisen elinvoimaisuuden, paikallisen kulttuurielämän jatkuvuuden kuin kuvataiteen kentän uudistumisenkin kannalta. Tutustu muihin juttusarjan osiin täällä.